Olin syyslomalla mummolassa ja me tehtiin siellä porkkanakakkua ja macaronseja.
Ohje on kinuskikissalta, hieman muunnellen.
Taikina:
3 keskikokoisen munan valkuaista
¼ tl suolaa
3 ½ dl mansikanmakuista tomusokeria
150 mantelijauhetta
3 rkl sokeria
3 keskikokoisen munan valkuaista
¼ tl suolaa
3 ½ dl mansikanmakuista tomusokeria
150 mantelijauhetta
3 rkl sokeria
Suklaatäyte:
100 g maitosuklaata
100 g ranskankermaa
100 g maitosuklaata
100 g ranskankermaa
Erottele valkuaiset ja laita kulhoon suolan kanssa. Yhdistä tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Vatkaa valkuaisia keskiteholla, kunnes valkuaiset ovat saaneet kuohkeutta. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan.
Kaada joukkoon koko tomusokeri-mantelijauhoseos kerralla. Sekoita nuolijalla. Sekoituksen voi tehdä ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista, kulhosta ei erotu “huippuja”.
Pursota pellille leivinpaperin päälle tasaisia palloja (halkaisija n. 3 cm). (Jos taikina on koostumukseltaan onnistunut, pursotuksessa syntyneiden “huippujen” pitäisi asettua pellillä hetken aikaa oltuaan. Mikäli näin ei käy, voit ravistaa peltiä varovasti. Voit tehdä myös yhden koekappaleen ennen pursotuspussin täyttämistä ja jatkaa sekoittelua tarvittaessa hetken aikaa, jotta vaahto hieman notkistuu.)
Anna kuorten kuivua pellillä noin 30 minuuttia. Varmista sormella pintakuivuus ennen uuniin laittamista.
Kypsennä uunissa 125-150 asteessa (uunisi tehosta riippuen) 10-15 minuuttia.
Anna kuorien jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.
Paloittele suklaa astiaan ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon ranskankerma.
Laita nokare täytettä kuoren sileälle pinnalle ja paina toinen puolisko päälle.
READY!
Mulla onnistu muuten, mutta kuoret ois voinu olla vähä pitempää uunis, niis tuli sellasii löllöi xD
pus ♥
Ladsku
Ladsku
3 kommenttia:
Miten sun kameras meni rikki?
Venla: no silleee öääääöö en osaa selittää xd
Lähetä kommentti